Babykamer meubelen: alles wat je moet weten

Nadenken over de babymeubelen is één van de dingen die er nu eenmaal bij hoort nu er een kleintje op komst is. Misschien vind je dat wel super leuk om te doen en heb je op Pinterest al een heel bord vol inspiratie verzameld. Maar misschien ben je hier wat minder enthousiast over en heb je geen idee waar je nou moet beginnen als het aankomt op het inrichten van je babykamer. Lees verder voor meer advies.

Babykoop

Meubelen die je écht nodig hebt voor de babykamer
Toegegeven, sommige meubelen voor je babykamer koop je gewoon omdat ze zo mooi of leuk zijn. Maar een paar meubelen mogen in deze allereerste kamer van je pasgeboren baby’tje gewoonweg niet ontbreken. De belangrijkste is misschien wel het ledikantje. In het ledikantje komt jouw kleintje namelijk te slapen. Je wil er eentje uitzoeken waar jouw kleine prins of prinses heerlijk comfortabele nachten kan doorbrengen. Een andere echte must voor de babykamer is toch wel de commode. Dit is een soort lage kast waar bovenop je de baby kunt aankleden en verschonen. Vaak leg je bovenop de commode een aankleedkussen zodat je kindje lekker zacht en comfortabel kan liggen terwijl jij je over hem of haar ontfermt. Daarnaast is een extra kast toch wel erg handig. Bijvoorbeeld voor alle kleertjes van je baby, voor luiers of voor speelgoed en boekjes. Kastruimte komt in een jong gezin altijd wel van pas.

Maak het af met accessoires
Oké, dus nu heb je alle belangrijke meubels voor in je babykamer zorgvuldig uitgezocht. Een mooi ledikantje, een praktische commode en een lekker ruime kledingkast. Maar het ziet er allemaal nog een beetje kaal en niet af uit. Wat doe je dan? Je maakt het kamertje helemaal af met de leukste accessoires. Zo zal deze bijzondere kamer echt als een thuis gaan voelen zowel voor jou als voor je kleintje. Denk hierbij aan een wandrek of wandplankje voor aan de muur, die je vervolgens weer leuk kunt aankleden met speelgoed of ingelijste posters. Of handige opbergmandjes, helemaal in de stijl van jouw babykamer. Of een lekker zacht vloerkleed waar je kindje na verloop van tijd heerlijk op kan rondkruipen en spelen. Opties genoeg. Kijk voor meer ideeën en inspiratie ook eens op www.babykoop.nl.