Beginnen met motorrijlessen? Maak gebruik van onze tips

2 min read

Wanneer je gaat beginnen met het motorrijlessen kan dit nogal een zenuwslopend proces zijn. Waarschijnlijk kijk je er al maanden naar uit en de zenuwen kunnen nogal oplopen wanneer de lessen dichterbij komen. Gelukkig hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken tijdens je eerste motorrijlessen. Lees nu verder voor onze tips!

 

  1. Weten waar je aan begint

 

Wij spreken uit ervaring en wij willen je dan ook dit meegeven. Zodra je je eerste motorrijles in Rotterdam hebt afgelegd wil je niets anders meer. Weet dan ook waar je aan begint. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende geld opzij hebt gezet voor de aanschaf van de motor en bijbehorende kleding. Motorrijden geeft namelijk een ongeëvenaard gevoel van vrijheid en waarschijnlijk kan jij er, net als ons, na het nemen van de lessen niet meer zonder.

 

  1. Blijf rustig, ook na het maken van fouten

 

Geduld is een schone zaak en in de meeste gevallen komt alles goed. Dit is ook het geval tijdens het afleggen van motorrijlessen. Maak je een foutje tijdens de rijles? Schiet dan niet in paniek maar zorg ervoor dat je je focust op de weg. Wanneer je dit doet zal je vanzelf merken dat de rijles een stuk beter zal gaan. Daarnaast ervaren veel beginnende motorrijders in het begin moeite met schakelen. Inderdaad, ook jouw motor zal tijdens de rijlessen gaan haperen. Laat je hierdoor echter niet uit het veld slaan en focus je op het uiteindelijk doel, namelijk het halen van je motorrijbewijs Den Haag.

 

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Inderdaad, ook bij het afleggen van motorrijlessen is de voorbereiding het halve werk. Om te beginnen raden we je aan om te kiezen voor een motorrijschool waar je een goed gevoel bij hebt. Ga bijvoorbeeld een aantal rijscholen in je omgeving langs en kies de rijschool waar je het beste gevoel bij hebt. Wanneer je dit doet zal je merken dat je een stuk gemotiveerder naar je rijlessen gaat. En dit is natuurlijk alleen maar voordelig voor het eindresultaat.