Dé interieurtrend

2 min read

Hout is dé interieurtrend van 2021. Houten keukens, houten vloeren, houten muurbekleding … Hout is niet meer weg te denken. Je keuken of vloer vernieuwen is natuurlijk geen eenvoudige en goedkope klus. Gelukkig kan je ook met kleine aanpassingen meer hout in je interieur brengen. Met een houten spiegel kom je bijvoorbeeld al een heel eind.

Hout voor elke stijl en elke kamer

Houten spiegels zijn er voor elke woonstijl. Welke houten spiegel het beste in je woning past, hangt af van de houtsoort. Een lijst van eikenhout kan een klassieke touch geven aan je interieur, terwijl een spiegel met een duidelijke nerf zorgt voor een stoer accent aan je muur.

Heb je het liever wat nostalgischer? Je hoeft heus niet zelf uren te staan schuren om je spiegel een vintage look te geven. Ook marktplaats helemaal uitpluizen naar een uniek en eeuwenoud exemplaar is niet nodig. Je kan gewoon een houten spiegel met een (handgeschuurde) lijst kopen. Zo krijgt je interieur meteen een retro look.

Ook het formaat van je spiegel kan je aanpassen aan de stijl en de grootte van de ruimte die je een upgrade wil geven. Houten spiegels zijn er in alle vormen en formaten. Van een vierkante tot een ovale spiegel, van 75 tot 210 cm breed … Elke kamer kan voorzien worden van de perfecte spiegel.

Decoratief én praktisch

Geen twijfel dus dat houten spiegels decoratief en erg hip zijn. Maar daar blijft het niet bij. Net als alle andere spiegels, zijn ze bijzonder praktisch. Weet je welke kamer je wil opleuken met een spiegel en hoeveel plaats je kan voorzien? Dan is het tijd om de soort spiegel te kiezen.

Een staande houten spiegel kan je erg makkelijk ergens neerzetten. En weer verplaatsen als je hem een tijdje later liever op een andere plek wil. Daarnaast zijn ze ook erg mooi om aan de wand te hangen, al dan niet als passpiegel. Welke kies jij?