groen schoolplein

Een groen schoolplein pakt veel voordelen

Een groen schoolplein is wat veel scholen echt willen hebben. Dit komt omdat er echt veel bewezen voordelen aan dit soort pleinen zitten. Denk hierbij aan het verbeteren van prestaties bij kinderen, maar zijn de prikkels van buitenaf beter voor kinderen  met ADHD of autisme beter waardoor deze misschien minder medicatie nodig hebben en en zichzelf beter kunnen controleren.

Duurzaam

groen schoolplein

Natuurlijk moeten speeltoestellen op een schoolplein ook zeer lang meegaan, want het zou zonde zijn als je elk jaar nieuwe toestellen moet gaan kopen. Dit kost als school natuurlijk een heleboel onnodig geld Het is daarom maar goed dat een groen schoolplein zeer duurzaam is. Want wat is nou duurzamer dan de natuur? Door minder stoeptegels en muren te gebruiken, kan je beter meer gras, bomen, heggen en struiken gebruiken. 

Ook veilig

Natuurlijk moet een speelplaats ook veilig zijn. Gelukkig is dit ook het geval als je een schoolplein groen gaat inrichten. Zo zijn alle toestellen zo gemaakt dat er altijd veilig op gespeeld kan worden. Denk hierbij aan een niet te hoge valhoogte, geen bereikbare scherpe punten en natuurlijk geen instortgevaar en is alles zeer stabiel.