Kenmerken van vijgenboom

2 min read

Kenmerken van vijgenboom

Vijgenboom is een boom waarvan het vlees kan worden geconsumeerd en wordt zelfs al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt. Vijgen worden in verschillende religieuze literatuur genoemd als een vrucht die veel gezondheidsvoordelen heeft voor iedereen die het consumeert. Daarom willen veel mensen vijgenbomen kweken. Amerika en Australië bleken te zijn begonnen met het telen van vijgenbomen in kassen om de temperatuur en vochtigheid te reguleren. Zoals we weten, komt de vijgenboom uit het Midden-Oosten met een heet woestijnklimaat. De vijgenboom houdt dan ook erg van zonlicht en kan bij voldoende zon vrucht dragen.

Hoe een cultiveer je een vijgenboom?

Vijgenbomen kunnen worden gekweekt uit zaden met behulp van stekken of entmethoden. Om zoet en dicht fruit te krijgen, moeten we stekken of enttechnieken gebruiken. Deze techniek wordt geacht dezelfde boom eigenschappen te hebben als de waardplant. Daarom is het erg belangrijk om de eigenschappen te kennen van de plant waarop we takken gaan enten. We moeten ook een boom kiezen die zoete en dichte vruchten draagt. Bij de snijtechniek is de overdracht van plantmedia naar vruchtvorming relatief korter. We moeten er dus voor zorgen dat de vijgenboom die we planten voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgt. We moeten het echter niet te veel water geven, omdat de vijgenboom de neiging heeft om van droge groeimedia te houden.

Gezondheidsvoordelen van vijgen

Vijgen hebben een zoet vruchtvlees met een felrode kleur, maar over de hele wereld zijn er meer dan 800 soorten vijgenbomen, zodat er veel kleuren vijgen zijn, van rood, geelachtig, paars tot zelfs de zeldzame zwarte vijg. Van vijgen wordt aangenomen dat ze degeneratieve ziekten zoals kanker kunnen afweren, het hart kunnen voeden, het cholesterolgehalte in het bloed kunnen handhaven en er wordt zelfs aangenomen dat ze het seksuele uithoudingsvermogen bij mannen vergroten. Deze vrucht, die veel gezondheidsvoordelen heeft, wordt ook geconsumeerd om de vruchtbaarheid te behouden. Omdat men echter nog niet bekend is met het telen van vijgenbomen, terwijl de vraag naar vijgen vrij groot is, heeft deze vrucht een vrij dure prijs.