Kies voor de ruimte om te slapen

2 min read
matras 120x200

Ben je er geen voorstander van om in een eenpersoonsbed te liggen als je alleen bent, maar is een tweepersoonsbed weer te groot? Met een matras 120×200 heb je dan het ideale formaat, je hebt de ruimte om lekker comfortabel te slapen. Neem daarbij de goede eigenschappen van het matras en je wordt iedere dag wakker met een heerlijk gevoel. Uitgerust en je voelt dat je lichaam de goede ondersteuning heeft gehad die het nodig heeft.

matras 120x200

Belangrijke eigenschappen

Een goed matras moet voorzien zijn van een aantal kenmerken om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Het spreekt voor zich dat je ondersteuning moet hebben voor je lichaam, het is niet de bedoeling dat je met pijnlijke spieren wakker wordt. Een matras 120×200 vormt zich naar je lichaam zodat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Een belangrijke eigenschap is ook de temperatuur, heb je een minder goed matras dan lig je als het warm is te zweten in je bed. Ook dit kan ten koste gaan van je nachtrust.

matras 120x200

De perfecte combinatie voor jouw bed

Een droomcombinatie voor een matras 120×200 is voor iedereen anders, de een vindt een zacht matras lekker waar de ander van stevig houdt. Ook de ondergrond is van belang, een boxspring heeft andere eigenschappen dan een lattenbodem of een vlakke bodem. Stel zelf samen waar jij naar op zoek bent, latex, traagschuim, binnenvering of pocketvering de keus is echt enorm. Wat je ook kiest voor binnenkern of toplaag, ieder soort is samengesteld met de beste materialen.