Meest geliefde vakantiebestemming

1 min read
Terschelling

Niet voor niets is Terschelling al zeer lange tijd de meest geliefde vakantiebestemming van Nederland, schitterende natuur en duinen, prachtige stranden, leuke dorpjes en de bewoners die erg gastvrij zijn. Vergeet hierbij ook de lekkere streekgerechten niet, door de vele ateliers en galerietjes is het eiland bijzonder populair bij kunstenaars die ook op het eiland zijn gaan wonen. In totaal zijn er twaalf dorpen op het eiland.

Terschelling

Midsland

 

Het tweede grote dorp op Terschelling is Midsland, door de diverse uitgaansgelegenheden erg populair bij jongeren in de zomer. Leuke winkels en restaurantjes om je een middagje te kunnen vermaken, regelmatig worden er leuke evenementen gehouden in het dorp zoals de Midwintermarkt, en Rock’n Roll Street. In West aan Zee wonen geen inwoners van het eiland, maar dit is puur voor recreatiewoningen. Het hotel en een strandpaviljoen zijn het hele jaar door geopend, vanaf West Terschelling kom je het dorp als eerste tegen op het eiland.

 

Zeilboottocht

 

Op Terschelling kun je ook met een zeilboottocht over de waddenzee, het unieke hiervan is dat iedere boot zijn eigen verhaal heeft. De bessenschuur die op het eiland staat is de enige die Europa heeft, hier werden vele jaren cranberries verzameld en gesorteerd. Nu is het een museum een gelegenheid waar je een kopje koffie kunt drinken, voor de kinderen kan er een ritje op de ezel gemaakt worden. Dit kan het hele jaar door, ook paardrijden is mogelijk op het strand van Oosterend, leuk voor zowel beginnende als gevorderde rijders om te ervaren.