Originele look met een Australische hoed 

2 min read

Hoeden zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn bucketheads, vissershoedjes en rieten hoeden tegenwoordig erg trendy. Maar ook andere stijlen zijn het overwegen waard. Heb je je bijvoorbeeld wel eens verdiept in de verschillende designs die bestaan voor de Australische hoed? Een australische hoed is stoer maar tegelijkertijd veelzijdig. 

Stevig en stoer 

De ene Australische hoed is de andere natuurlijk niet. Over het algemeen kunnen we wel een grote lijn trekken omtrent het model. Zo hebben ze vaak een enigszins stevige, niet-vouwbare rand van een middelmatige lengte. Precies genoeg om de zon tegen te houden, maar niet zodanig dat hij ombuigt of in de weg zit. Vaak zijn deze hoeden gemaakt van stevig materiaal dat bij deze functie past, voornamelijk leder. Vaak is er ook sprake van afwerking op het gebied waarin de rand overgaat in de hoed zelf, bijvoorbeeld door middel van een gevlochten reep met een merklogo erop. Vaak zitten in de top van de hoed twee luchtgaatjes met afwerking, zodat je niet te veel zweet in de hoed. 

Australische hoed versus zonnebril 

Deze hoed is ideaal voor een verkleedfeestje waar jij de sheriff of de cowboy bent, maar kan ook in het dagelijks leven gedragen worden. Als je op vakantie bent bijvoorbeeld en je bent het zat om continu je gezicht in te moeten smeren en in de zon te kijken. Bovendien is dit veel origineler dan een zonnebril en bovendien minder snel kwijt te raken. Wat betreft prijs is het een even grote investering als een zonnebril – als je een goede koopt althans. De Australische hoed is er in meerdere prijsklassen, afhankelijk van het materiaal en de afwerking, maar over het algemeen schommelen de prijzen tussen de tachtig en de honderdvijftig euro. Daarmee heb je wel meteen een hoed waar je op kan bouwen, van stevig materiaal en mooi design. De Australische hoed is bovendien verkrijgbaar in meerdere tinten bruin, zwart, wit en soms donkerblauw.