Taken hoofd BHV bij G4S

Een hoofd BHV’er is handig binnen een bedrijf

Je bent BHV’er. Maar misschien is Hoofd Bedrijfshulpverlener (Hoofd BHV) ook wel iets voor jou? Welke taken een Hoofd BHV’er verricht lees je hier. Elk bedrijf is verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Deze zorgen er in geval van nood voor dat werknemers en aanwezige personen in het bedrijfspand in veiligheid worden gebracht. Hoofd BHV is de persoon die mensen aanstuurt en de leiding heeft. Hoe groot het bedrijf ook is, er is altijd iemand nodig die mensen aanstuurt en de leiding aangeeft!
Je hebt een taken hoofd BHV strategisch en die taken hoofd BHV’er zijn: bepaalde plannen opstellen, organisatie adviseren, budget bestellen en bijvoorbeeld rapporteren.
Taken hoofd BHV’er operationeel zijn de volgende taken hoofd BHV’er: preventieve maatregelen nemen, aansturen van de BHV organisatie en bijvoorbeeld communiceren en samenwerken met bepaalde organisaties.

Mijn ervaring

Een ervaring rijker ben ik zeker, ik was namelijk erg benieuwd wat de taken van een hoofd BHV’er was en door de site van G4S ben ik er meer te weten van gekomen. Ik wist niet dat er een verschil was tussen een hoofd BHV’er operationeel en een hoofd BHV’er strategisch.
Ik adviseer andere mensen om zich daar ook in te verdiepen en misschien ook net als ik een cursus gaat volgen! Het is erg interessant. De cursus die ik heb gevolgd zijn erg leuk, leerzaam en zeker bruikbaar. Nu weet ik hoe ik bepaalde situaties moet bepalen en hoe ik daarmee om moet gaan.